Un bărbat nemulţumit de o decizie a instanţei şi-a dat foc şi a incendiat şi un poliţist

Un bărbat din comuna botoşăneană Santa Mare şi-a dat foc, miercuri după-amiază, în sediul postului de poliţie din comună, nemulţumit că a fost condamnat la un an de inchisoare, iar în aceleşi timp el l-a incendiat şi pe şeful de post.

21 afișări
Imaginea articolului Un bărbat nemulţumit de o decizie a instanţei şi-a dat foc şi a incendiat şi un poliţist

Botoşani: Un bărbat nemulţumit de o decizie a instanţei şi-a dat foc şi a incendiat şi un poliţist (Imagine: Mediafax Foto)

În data de 14 octombrie 2007, bărbatul a provocat un scandal în urma căruia i s-a întocmit un dosar penal care a fost instrumentat de poliţiştii din Santa Mare, iar dosarul a fost trimis mai departe în instanţă, care l-a condamnat la un an de închisoare.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a mers, miercuri după-amiază, la Postul de Poliţie Santa Mare, având asupra sa decizia Judecătoriei Botoşani de condamnare la un an de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, şi i-a cerut explicaţii şefului de post, Marius Stăncescu.

"Poliţistul a încercat să-i explice că hotărârea nu este definitivă şi irevocabilă, explicându-i căile pe care le are pentru a ataca aceasta decizie. Bărbatul s-a arătat total nemulţumit de ceea ce i s-a spus şi a ameninţat că se va autoincendia în faţa postului de poliţie, afirmând că preferă să moară decât să facă închisoare", a declarat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Bărbatul a ieşit pe holul postului de Poliţie, unde din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat a scos o sticlă cu un lichid inflamabil şi s-a stropit pe haine, dându-şi foc. Şeful postului de Poliţie a încercat să intervină, însă bărbatul l-a stropit şi pe el cu combustibil şi i-a dat foc cu o brichetă. Poliţistul a reuşit să-şi dea jos vestonul şi să stingă focul, însă a suferit o arsură la încheietura mâinii, primind îngrijiri medicale la faţa locului.

Bărbatul a suferit mai multe arsuri la faţă şi la mâini, iar poliţiştii au chemat o ambulanţă pentru a-l transporta la spitalul din Botoşani.

"Pacientul avea arsuri pe doar 10 la sută din suprafaţa corpului. A suferit arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe mâini", a declarat medicul Bogdan Ursu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici