Un bărbat s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ. El fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol

Un bărbat de 30 de ani, arestat într-un proces care se desfăşura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a spânzurat, miercuri, în locul de deţinere al instanţei supreme, cazul constituind o premieră în lumea justiţiei, informează surse judiciare.

824 afișări
Imaginea articolului Un bărbat s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ. El fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol

Un bărbat s-a spânzurat în locul de deţinere de la ICCJ. El fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol

Bărbatul care s-a spânzurat la locul de deţinere al instanţei supreme se numeşte Adrian Ovidiu Jorăscu, el fiind judecat pentru viol, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În 6 decembrie 2011, Jorăscu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol, de către Tribunalul pentru minori din Braşov.

Jorăscu a făcut contestaţie la Curtea de Apel Braşova, care în 24 ianuarie 2012 i-a respins apelul ca nefondat.

Arestatul a făcut recurs la instanţa supremă, care urma să decidă definitiv în cazul său.

Jorăscu fusese adus miercuri de la penitenciarul Rahova, pentru judecarea recursului său care se desfăşura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El era acuzat că în timp ce se afla într-o vizită la un vecin şi prieten de-al său, a profitat de momentul în care acesta s-a deplasat la un Centru de colectare a materialului feros din judeţul Braşov şi a întreţinut raporturi sexuale cu fiica acestuia, în vărstă de 9 ani.

În 8 octombrie 2011, bărbatul a fost arestat pentru viol.

Jorăscu a fost găsit spânzurat miercuri, cazul fiind semnalat la serviciul unic de urgenţă 112, o ambulanţă deplasându-se la ICCJ.

Potrivit surselor citate, bărbatul s-a spânzurat cu un şiret în locul de deţinere al arestaţilor de la subsolul instanţei supreme. El şi-a prins şiretul de clanţa uşii, făcându-şi un laţ pe care şi l-a pus în jurul gâtului.

Echipajul ambulanţei a constatat decesul bărbatului.

Bărbatul era un deţinut de la Penitenciarul Bucureşti Rahova, el venind însoţit la ICCJ. Mai mult, potrivit regulamentului, poliţiştii de penitenciar nu au voie să-i scape din ochi pe arestaţi.

Faptul că Jorăscu se afla în custodia autorităţilor, care nu au reuşit să oprească demersul deţinutului, poate genera condamnarea statului la despăgubiri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici