Un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Braşov a fost amendat pentru mai multe deficienţe

Un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Moeciu de Jos, judeţul Braşov, a fost amendat cu 57.000 lei, în urma unui control făcut la ordinul prefectului, în urma căruia s-a constatat, printre altele, lipsa etichetării alimentelor sau lipsa acreditării pentru acordarea serviciilor sociale.

551 afișări
Imaginea articolului Un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Braşov a fost amendat pentru mai multe deficienţe

Un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Braşov a fost amendat pentru mai multe deficienţe (Imagine Catalin Abagiu / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Prefectura Braşov, prefectul Ciprian Băncilă a dispus efectuarea unui control la un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice din Moeciu de Jos, în urma unei sesizări depuse la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Echipele de control au găsit mai multe deficienţe, respectiv faptul că angajatorul a primit la muncă patru persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă şi au fost încălcate prevederile legale referitoare la repausul săptămânal, munca suplimentară, munca în zi de sărbătoare legală, transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic. Totodată, căminul nu are certificat de acreditare pentru acordarea serviciilor sociale. În plus, echipa de control a constatat şi lipsa etichetării anumitor alimente şi lipsa dezinfecţiei ouălor.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a ajuns la 57.000 de lei.

"Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte oferirea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, care de multe ori sunt tratate, ca şi în acest caz, cu superficialitate. Sunt vârstnici care ar putea fi chiar părinţii sau bunicii noştri, oameni cu vârste onorabile, care merită respect şi ocrotire. De aceea, îi sfătuiesc pe administratorii unităţilor de acest gen să respecte normele legale în vigoare pentru a le putea oferi vârstnicilor condiţii decente de viaţă. Atrag atenţia că verificările vor continua în perioada următoare la toate unităţile din judeţ, care desfăşoară acest tip de activitate, chiar dacă nu vor mai fi despuse sesizări de acest gen”, arată în comunicat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Comisia a fost formată din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Comisariatului Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici