Video INTERVIU Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Mihai Toader: Parcări supraetajate de la anul. Maşinile vor fi ridicate din nou - VIDEO

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Mihai Toader, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că de anul viitor se va începe construcţia unor parcări supraetajate pentru care a găsit deja şase locaţii, precizând că va reînfiinţa serviciul de ridicare a masinilor.

3322 afișări

Într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Mihai Toader, a anunţat că au fost demarate studiile pentru construirea a zece parcări supraetajate în mai multe zone rezidenţiale din sector.

"În Sectorul 2, rezolvarea va fi în mare parte pe verticală, fie supraetajate, fie subterane. Deja încep să fac studiile de prefezabilitate. Am un număr de şase locaţii acum pentru parcări supraetajate. Sper să reuşesc să le fac în parteneriat. Mai am un număr de patru locaţii pentru «smart parking» (parcare inteligentă - n.r. ), asta am să-l fac tot ca proiect pilot. Vedem costuri, elaborăm documentaţiile pentru licitaţii şi să dăm drumul la lucrări. Oricum, la anul se vor demara", a declarat edilul Sectorului 2.

Mihai Toader a mai precizat că, de îndată ce Ministerul de Interne va elabora normele de aplicare a legii ridicărilor auto, Primăria Sectorului 2 va reînfiinţa acest serviciu, iar autoturismele care obstrucţionează traficul sau accesul în anumite zone, vor fi din nou ridicate.

Deşi în urmă cu aproximativ o lună, la Primăria Sectorului 2 nu sosise o cerere din partea Patriarhiei Române de finanţare a construcţiei Catedralei Mântuirii Neamului, între timp această edilul a primit o astfel de cerere, urmând să analizeze câţi bani va da instituţia pe care o conduce pentru construcţia catedralei.

Redam interviul acordat de primarul Sectorului 2, Mihai Toader, agenţiei MEDIAFAX.

Reporter: Ce se întâmplă cu cei care nu au unde parca?

Mihai Toader: În Sectorul 2, rezolvarea va fi numai, sau în mare parte pe verticală, fie supraetajate fie subterane. (...) Deja încep să fac studiile de prefezabilitate. Am un număr de şase locaţii acum pentru parcări supraetajate. Sper să reuşesc să le fac în parteneriat. Mai am un număr de patru locaţii pentru ,,smart parking” (n.r. parcare inteligentă), asta am să-l fac tot ca proiect pilot. Şi, bineînţeles, în toate cazurile voi consulta şi asociaţiile de proprietari din zonă. Cu aceste 10 locaţii, sunt relativ măricuţe, au în total undeva la 8.000 de metri pătraţi. Pe 8.000 de metri pătraţi ar intra cam 700 de locuri de parcare. Vedem costuri, elaborăm documentaţiile pentru licitaţii şi să dăm drumul la lucrări. Oricum, la anul se vor demara.

Reporter: Când va fi reînfiinţat serviciul de ridicări al autoturismuelor parcate ilegal?

Mihai Toader: Să vedem, rămâne la latitudinea Ministerului Afacerilor de Interne, să vedem normele şi posibilităţile pe care noi o să le avem pentru a ridica autovehiculele parcate ilegal. Când vom avea posibilitatea legală, va fi reînfiinţat, dar fără excese. Mă gândesc, când va fi reînfiinţat acest serviciu să fie ridicate doar autoturismele care într-adevăr deranjează circulaţia şi ordinea publică.

Reporter: Aţi constatat că există persoane din primărie care se tem să pună o semnătură pe o hârtie de frica DNA?

Mihai Toader: Asta e o problemă şi nu cred că e o problemă numai la nivel de administraţie locală. Cred că e o problemă generală în administraţie şi în instituţiile publice în totalitatea lor. Da, este o teamă din asta generală şi...dar pe de altă parte e bine ca fiecare să verifice de două ori înainte de a semna ceva. În momentul în care ai un metru cub de documente de semnat într-o zi mai aglomerată, este imposibil fizic, uman, să poţi să treci, să verifici fiecare act.

Reporter: Există acum o lipsă de personal la nivelul primăriei?

Mihai Toader: La nivelul Primăriei, da, avem o lipsă de personal. Se datorează în principal nivelului salarial foarte, foarte scăzut. Încă mai am în jur de 50-60 de posturi vacante. Departamentele economic şi juridic sunt cele care suferă cel mai mult din pricina lipsei de personal. Deci departamentele, direcţiile economice şi juridice merg cu ele la nivel de avarie. Cel puţin economic. Undeva sub jumătate din numărul de posturi.

Reporter: Cum afectează funcţionarea primăriei şi a proiectelor primăriei lipsa de personal?

Mihai Toader: În administraţie avem şi lipsă de personal, există şi birocraţie, de care suntem cu toţii conştienţi că există şi normal că afectează, afectează şi procesul şi activităţile noastre curente şi îi afectează inclusiv pe angajaţi pentru că e o muncă stresantă, ai foarte mult de realizat într-un timp foarte scurt, intervine inevitabil şi nervozitatea şi mai greu pe urmă cu comunicarea dintre dânşii. Încercăm pe cât posibil să vorbim cu cei de sus să promoveze cât mai repede noua lege a salarizării, să fie mai judicioşi şi mai bine argumentat. Nu-i normal ca funcţionar public, cu aceeaşi pregătire, cu acelaşi grac, cu aceeaşi încadrare, în administraţia locală să ia cu, eu ştiu, să ia 30% din salariul aceluiaşi funcţionar din minister. Deci cam ăsta e raportul, unu la trei.

Reporter: S-au solicitat sume de bani pentru finalizarea construcţiei Catedralei Neamului?

Mihai Toader : Da, toate sectoarele şi Primăria Capitalei au avut solicitare din partea Patriarhiei pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de la Catedrala Mântuirii Neamului. Am să discut această solicitare în şedinţa de consiliu pe care o voi avea la sfârşitul lunii septembrie. Este vorba de 10 milioane de lei, ca şi solicitare. Nu-i neapărat suma aceasta. Încă nu m-am gândit cât voi susţine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici