Un camion cu azotat de amoniu a lovit un parapet de pe podul de la Cernavodă

Traficul rutier pe DN 22C a fost întrerupt, vineri seară, după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a derapat pe podul care traversează ecluza de la Cernavodă de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi a rupt parapetul de protecţie.

23 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, Paula Anghel, în urma accidentului, care a avut loc în jurul orei 20.15, camionul s-a izbit de parapetul de protecţie al podului, a trecut prin el, iar cabina a rămas parţial suspendată deasupra apelor canalului.

"Înainte de producerea accidentului, şoferul camionului a apucat să sară din cabină, dar în cădere s-a lovit rău la un picior. El a fost cel care a sunat la 112 şi a alertat autorităţile", a declarat Paula Anghel.

Aceeaşi sursă a precizat că la faţa locului au fost trimise o ambulanţă SMURD, pentru a-i acorda primul ajutor şoferului rănit, şi un echipaj de pompieri pentru a asigura măsurile PSI (de prevenire-stingere a incendiilor), deoarece, în urma impactului cu parapetul de beton, camionul prezintă scurgeri de motorină.

Purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea" a mai declarat că nu există pericol de explozie.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, inspectorul Marius Ghiţă, a declarat că, din cauza accidentului, traficul rutier pe DN 22C a fost blocat în zona respectivă, astfel că circulaţia a fost deviată prin centrul oraşului Cernavodă.

În zonă, va fi adusă o macara sau un alt utilaj care să tragă camionul înapoi pe carosabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici