Un candidat la Litere de 70 de ani a cerut scutire de taxă motivând că e orfan

Un candidat la admitere la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în vârstă de 70 de ani, a cerut scutire la plata taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinţi, cererea fiindu-i aprobată.

203 afișări
Imaginea articolului Un candidat la Litere de 70 de ani a cerut scutire de taxă motivând că e orfan

Un candidat la Litere de 70 de ani a cerut scutire de taxă motivând că e orfan (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, prof.univ.dr ing. Adrian Graur, a declarat joi într-o conferinţă de presă că pentru anul universitar 2010 - 2011 sunt propuse 48 de specializări pentru studiile universitare de licenţă, cu forma de învăţământ la zi, cu 936 de locuri finanţate de la buget, din care zece sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 2.028 de locuri sunt cu taxă.

Graur a spus că numărul candidaţilor înscrişi pentru studiile de licenţă în această sesiune este de 2.672.

Totodată, la ciclul studiilor universitare de masterat de la Universitatea suceveană sunt 48 de programe de studiu şi au fost propuse pentru anul universitar 2010-2011 un număr de 580 de locuri bugetate şi 1.621 de locuri cu taxă.

El a precizat că un candidat în vârstă de 70 de ani care s-a înscris la examenul de admitere de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a solicitat scutirea de la plată a taxei de înscriere motivând că este orfan de ambii părinţi, iar cererea i-a fost aprobată.

"Omul are dreptate", a spus Graur.

Printre categoriile de candidaţi scutiţi de la plata taxei de înscriere la admitere în Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava se numără şi orfanii de ambii părinţi, scutirea făcându-se numai pe baza actelor doveditoare din care să rezulte că fac parte din această categorie, iar facilitatea este acordată doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optat candidatul.

După examenul de admitere care se desfăşoară, joi, urmează perioada de înmatriculare, iar pentru locurile rămase neocupate se va organiza o nouă sesiune de admitere în perioada 13-17 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici