Un chirurg bulgar, acuzat că a făcut, ilegal, mai multe transplanturi de organe

Un chirurg renumit din Bulgaria, profesorul Alexandre Tchirkov, a fost acuzat că a făcut 20 de operaţii ilegale de transplant de rinichi, în 2004 şi 2005, la Sofia, potrivit purtătorului de cuvânt al parchetului regional din Sofia, Roussi Alexiev.

25 afișări
Imaginea articolului Un chirurg bulgar, acuzat că a făcut, ilegal, mai multe transplanturi de organe

Un chirurg bulgar, acuzat că a făcut, ilegal, mai multe transplanturi de organe (Imagine: Mediafax Foto)

Intervievat, marţi, de televiziunea naţională despre acest caz, profesorul Tchirkov a calificat acuzaţiile drept minciuni răspândite de ministrul Sănătăţii, Radoslav Gaïdarski, care l-a concediat din funcţia de director al unui spital din capitala Bulgariei.

Purtătorul de cuvânt al parchetului din Sofia a precizat că majoritatea pacienţilor care au fost operaţi sunt de cetăţenie israeliană.

"Un pacient care a fost supus unei operaţii de transplant în clinica profesorului Tchirkov a decedat, iar pentru altul a trebuit să se intervină cu o altă operaţie pentru a-i salva viaţa", a precizat Alexiev.

Agenţia de transplanturi nu a fost informată despre cele 20 de operaţii. De asemenea, lipsesc documente şi nu există dovezi că donatorii şi receptorii de organe erau rude, aşa cum cere legea bulgară, a adăugat el.

Profesorul Tchirkov, care riscă până la cinci ani de închisoare, a venit în Bulgaria în ultimii ani ai regimului comunist, după ce a lucrat în Germania. În 2005 el a fost concediat din funcţia de director de la un spital din Sofia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici