Un cioban atacat de urs, în stare gravă, la spital. Doar în acest weekend, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a goni 7 urşi de la tomberoane, în Buşteni

Un cioban care se afla, duminică, cu oile la păscut în zona Vâlcăneşti, din judeţul Prahova, a fost atacat de urs şi a reuşit să scape cu ajutorul câinilor, dar a fost transportat, rănit, la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2579 afișări
Imaginea articolului Un cioban atacat de urs, în stare gravă, la spital. Doar în acest weekend, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a goni 7 urşi de la tomberoane, în Buşteni

Un cioban atacat de urs, în stare gravă, la spital. Doar în acest weekend, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a goni 7 urşi de la tomberoane, în Buşteni

Potrivit Jandarmeriei Prahova, s-a intervenit, duminică, la Vâlcăneşti, unde un cioban care se afla cu oile la păscut a fost atacat de un urs. Animalul l-a muşcat de picior, iar bărbatul a reuşit să scape cu ajutorul câinilor care însoţeau oile.

„Jandarmii au intervenit în localitatea Vâlcăneşti, unde un cioban a fost muşcat de un urs în zona genunchiului. Ajunşi la faţa locului, au constatat că ursul fugise în pădure, ciobanul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova, având nevoie de îngrijiri medicale”, arată Jandarmeria Prahova.

La rândul său purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că un echipaj a intervenit la acest caz, victima fiind transportată la spital.

„Este vorba despre un bărbat de 40 de ani care prezenta o muşcătură de urs la picior, în zona genunchiului. Era stabil hemodinamic şi a fost transportat la spital”, a declarat Duţă.

Zona unde s-a produs atacul ursului este, în prezent, monitorizată.

De altfel, în weekend, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru a goni 7 urşi de la tomberoane, din Buşteni. Şi vineri, oamenii legii au alungat un urs care se plimba pe străzile din Breaza, dar şi o ursoaică cu pui şi o vulpe, din localităţile Buşteni şi Azuga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici