Un comitet din Timişoara strânge fonduri pentru Cernăuţi. La Iaşi se adună ajutoare pentru Ucraina

Un comitet din Timişoara format din reprezentanţi ai autorităţilor locale, organizaţii şi firme bănăţene strânge fonduri pentru oraşul Cernăuţi. La Iaşi, Primăria a început o campanie de colectare de ajutoare pentru ucrainenii afectaţi de război.

319 afișări
Imaginea articolului Un comitet din Timişoara strânge fonduri pentru Cernăuţi. La Iaşi se adună ajutoare pentru Ucraina

Un comitet din Timişoara strânge fonduri pentru Cernăuţi. La Iaşi se adună ajutoare pentru Ucraina

Oraşul ucrainean Cernăuţi este înfrăţit cu Timişoara, iar autorităţile române au decis să ofere ajutor. Decizia a fost luată în urma unei discuţii a primarilor din cele două oraşe.

„Eu i-am promis că îi vom sprijini cu tot ce vom putea. Ieri, în prima zi de război, mi-a trimis o listă de echipamente de protecţie civilă de care oraşul are disperată nevoie pentru ceea ce va urma. Pentru Timişoara, primul oraş eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertăţii noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timişorene şi europene. O putem face prin fapte concrete. Am luat legătura cu mai multe organizaţii şi firme din Timişoara pentru formarea unui comitet timişorean de solidaritate cu Ucraina, în special cu Cernăuţi, unde trăieşte şi o comunitate românească. Prin acest comitet vom coordona o campanie de strângere de fonduri pentru nevoile oraşului înfrăţit şi orice alte acţiuni locale necesare în urmă războiului rusesc”, a anunţat primarul oraşului Timişoara, Dominic Fritz, pe Facebook.

La Iaşi, Primăria a organizat o campanie umanitară şi a amenajat puncte de colectare a ajutoarelor care funcţionează zilnic, în intervalul orar 9.00 – 15.00.

„Iaşul este cel mai important oraş de la graniţa de est a Uniunii Europene şi NATO, de aceea trebuie să ne comportăm ca atare: ca un oraş mare, ca un oraş european, ca un oraş civilizat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de spirit creştin, de umanitate şi vreau să intervenim în mod activ în sprijinul celor care suferă în urma războiului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La punctele de colectare se primesc produse alimentare ambalate neperisabile (nu produse preparate), lenjerie de pat, pături, pilote noi sau puţin uzate şi curate, dar şi jucării în stare de funcţionare.Totuşi, nu se primesc haine, precizează reprezentanţii municipalităţii ieşene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici