Un consilier din Bârlad a vândut un tablou semnat Corneliu Baba, luat de la muzeu

Preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local Bârlad este cercetat de poliţişti pentru abuz de încredere, după ce a vândut, pe site-ul unei case de licitaţii din Bucureşti, cu suma de 160.000 de lei, un tablou semnat Corneliu Baba şi luat de la Muzeul "Vasile Pârvan" din municipiu.

632 afișări
Imaginea articolului Un consilier din Bârlad a vândut un tablou semnat Corneliu Baba, luat de la muzeu

Un consilier din Bârlad a vândut un tablou semnat Corneliu Baba, luat de la muzeu (Imagine: Wikimapia)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub, ancheta poliţiştilor din Vaslui a fost declanşată în urma unei reclamaţii făcute de conducerea Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad, prin care era sesizat faptul că două tablouri cu semnătura lui Corneliu Baba şi care aparţineau instituţiei de cultură au fost scoase la vânzare pe site-ul unei case de licitaţii din Bucureşti.

În urma cercetărilor Serviciului de Investigaţii Criminale Vaslui, s-a constatat că cele două obiecte de artă fuseseră luate din Muzeul "Vasile Pârvan", în luna martie, de către consilierul local Constantin Teodorescu, pe motiv că acesta participă cu ele la o expoziţie în ţară.

"Odată scoase din muzeu, tablourile au fost postate pe site-ul casei de licitaţii, unul dintre ele fiind vândut cu 160.000 de lei unui colecţionar din ţară. În urma anchetei desfăşurate de poliţişti, s-a stabilit că ambele obiecte de artă au fost donate de Constantin Teodorescu, în anul 1989, Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad. Cele două tablouri au fost recuperate şi urmează să fie predate instituţiei de cultură bârlădene odată cu finalizarea anchetei", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, Constantin Teodorescu este cercetat pentru abuz de încredere.

Consilierul local din partea PSD şi preşedinte al Comisiei de Cultură în cadrul Consiliului Local Bârlad, Constantin Teodorescu, a refuzat să facă vreun comentariu legat de dosarul penal în care este cercetat.

"Nu pot să vă dau nicio informaţie. Trebuie să vă refuz. Multumesc ca m-aţi onorat", a declarat, pe holurile Poliţiei, înainte de audieri, Constantin Teodorescu.

În cazul în care va fi găsit vinovat, consilierul local bârlădean, de profesie medic, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici