VIDEO  Un copil a fost bătut la Centrul de plasament din Voluntari. Consiliul judeţean anunţă anchetă

  • Consiliul Judeţean Ilfov a început, miercuri, o anchetă la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari, unde un copil a fost bătut de un paznic. Centrul se află în subordinea Consiliului Judeţean.
  • Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a anunţat că a trimis Corpul de control la Centru.
321 afișări
Imaginea articolului Un copil a fost bătut la Centrul de plasament din Voluntari. Consiliul judeţean anunţă anchetă

Un copil a fost bătut la Centrul de plasament din Voluntari. Consiliul judeţean anunţă anchetă

CJ Ilfov a emis miercuri o dispoziţie prin care a fost formată o comisie care analizează „în regim de urgenţă” faptele întâmplate marţi în Centrul de Plasament Numărul 6 din oraşul Voluntari.

Potrivit CJ Ilfov, până cel târziu vineri, comisia urmează să întocmească un raport din care să reiasă cauzele care au generat comportamentul „inadmisibil” al personalului Centrului de plasament faţă de copilul aflat sub măsură de protecţie.

„În urma acestui raport se vor lua urgent măsurile necesare, conform legislaţiei în vigoare. Consiliul Judeţean Ilfov regretă cele întâmplate în cadrul unei instituţii aflate în subordinea sa, îşi exprimă totalul dezacord în privinţa acestor situaţii şi asigură cetăţenii ca acest fapt nu va rămâne nepedepsit”, arată, într-un comunicat transmis presei miercuri, Consiliul Judeţean Ilfov.

Poliţia Ilfov a anunţat de marţi controale după ce un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic şi ameninţat cu „salvarea”, pentru că sărea pe saltea.
„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public cu privire la agresiunea faţă de un copil minor, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov este abilitat să comunice următoarele: Poliţiştii oraşului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituţionalizat la un centru de plasament, de pe raza judeţului Ilfov”, transmite Poliţia Ilfov.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza, a anunţat că o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA a plecat la Centrul de plasament din oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt un copil a fost bătut.

                         

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici