Un copil de etnie rromă, vedeta unei campanii antirasism

Samuel Cârpaciu, în vârstă de 11 ani, este unul dintre eroii campaniei antirasism „Să nu îţi fie frică“ realizate de regizorul italian Mimmo Calopresti şi difuzată pe micile ecrane la nivel naţional. Mai mult, tânărul român este şi autorul siglei pentru această campanie.

87 afișări
Imaginea articolului Un copil de etnie rromă, vedeta unei campanii antirasism

Un copil de etnie rromă, vedeta unei campanii antirasism (Imagine: captură video www.adevarul.ro)

În anul 2006, baraca în care locuia împreună cu familia a fost distrusă într-un incendiu. Familia lui, ajutată de asociaţia „Terra del Fuoco“, a contribuit la renovarea unei clădiri din Settimo Torinese, un orăşel în apropiere de Torino. Acolo locuieşte acum împreună cu alte opt familii de ţigani români.

Citeşte mai multe despre vedeta campaniei antirasism pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici