Un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic. Poliţia anunţă controale după acest incident

  • Poliţia Ilfov anunţă controale după ce un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic şi ameninţat cu „salvarea.”
  • Întreg conflictul a pornit de la faptul că acel copil sărea pe saltelele paturilor.
241 afișări
Imaginea articolului Un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic. Poliţia anunţă controale după acest incident

Poliţia Ilfov anunţă controale după ce un copil de la un centru de plasament din Ilfov a fost bătut de paznic şi ameninţat cu „salvarea”, pentru că sărea pe saltea. 

Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public cu privire la agresiunea faţă de un copil minor, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov este abilitat să comunice următoarele: Poliţiştii oraşului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituţionalizat la un centru de plasament, de pe raza judeţului Ilfov”, transmite Poliţia Ilfov.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza, a anunţat că o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA a plecat la Centrul de plasament din oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt un copil a fost bătut.

„Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii. Nu există raţiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoţional de către un adult, nici chiar atunci când îşi pemite luxul de <a sări pe saltea>. Educatoarea care ameninţă copilul cu <salvarea> şi paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE A COPILULUI”, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi.

Ştiţi ce înseamnă „chem salvarea”? Este ameninţarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea şi trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice şi îi fac „legume”. Ca pedeapsă şi în loc de educaţie,” a adăugat aceasta.

DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă şi rapidă în acest Centru de plasament şi să dispună măsurile legale, adaugă Mădălina Turza.

În imagini se vede cum paznicul loveşte copilul şi îl smuceşte dintr-o parte a încăperii în alta, iar o femeie îl ameninţă pe copilul care plânge cu „salvarea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici