Un corespondent Antena 3 la Chişinău, reţinut şi eliberat de autorităţile din R. Moldova

Ion Terguţă, corespondentul Antena 3 la Chişinău, a fost reţinut vineri, în jurul orei 12.30, şi eliberat aproape de ora 18.00 de autorităţile din Republica Moldova.

58 afișări
Imaginea articolului Un corespondent Antena 3 la Chişinău, reţinut şi eliberat de autorităţile din R. Moldova

Un corespondent Antena 3 la Chişinău, reţinut şi eliberat de autorităţile din R. Moldova

Ion Terguţă a fost reţinut împreună cu jurnalistul Doru Dendiu, corespondentul Televiziunii Române la Chişinău, a declarat pentru MEDIAFAX Aura Ţiţirigă, director editorial al Antena 3.

"Am fost reţinut în plină stradă, împreună cu corespondentul TVR la Chişinău. După ce am băut un ceai la o terasă, ne-au luat pe sus şi ne-au dus. Nu ni s-a adus nicio acuzare, mi-au cerut să scriu ce am făcut în zilele de 6 şi 7, m-au ţinut aproximativ 6 ore. Am fost filat mai multe zile. În cele 6 ore am privit un meci, am fost plimbat dintr-un birou într-altul, până am fost eliberat", a declarat Terguţă, după eliberare, potrivit site-ului Antena 3.

Ion Terguţă este fratele lui Petru Terguţă, corespondent Antena 3 în Republica Moldova, care a venit în România joi seară.

În ultimele zile, mai mulţi jurnalişti români de la televiziuni şi de la publicaţii centrale au fost expulzaţi sau au fost hărţuiţi de autorităţile de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici