Un craiovean e despăgubit cu 6.000 euro de CEDO, în urma unei anchete ineficiente

Un craiovean care s-a plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg de faptul că, după ce a fost maltratat în arestul Poliţiei, nu a existat o anchetă eficientă a autorităţilor române, el suferind un traumatism cranian.

215 afișări
Imaginea articolului Un craiovean e despăgubit cu 6.000 euro de CEDO, în urma unei anchete ineficiente

Un craiovean e despăgubit cu 6.000 euro de CEDO, în urma unei anchete ineficiente (Imagine: Shutterstock)

Craioveanul Ionuţ Cristian Şercău (32 de ani) a fost reţinut în 7 aprilie 2004, după un incident de trafic. La scurt timp după ce, în aceeaşi zi, a fost dus la secţia de Poliţie, el a trebuit transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranian recent.

El a reclamat încălcarea articolului 3 din Convenţia Europeană referitor la interzicerea tratamentelor inumane sau degradante. Şercău s-a plâns că a fost maltratat de un ofiţer de poliţie de la secţia de poliţie, după ce a fost reţinut, el denunţând lipsa unei anchete eficiente şi a unui proces echitabil, în urma plângerile sale referitoare la agresiune.

CEDO nu a constatat încălcarea articolului 3 din Convenţie, însă a apreciat că nu s-a realizat o anchetă eficientă pentru a se constatat dacă Şercan a fost sau nu agresat de poliţist. Astfel, CEDO a decis ca statul român să-i plătească reclamantului 6.000 de euro drept despăgubire morală şi 23 euro drept prejudiciul material.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici