Un cunoscut medic bulgar, arestat pentru trafic de organe umane

Poliţia din Bulgaria l-a arestat, marţi, pe şeful Centrului Medical Alexandrovska din Sofia, doctorul Stanislav Hristov, pentru trafic ilegal de organe umane, informează, miercuri, novinite.com.

223 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut medic bulgar, arestat pentru trafic de organe umane

Un cunoscut medic bulgar, arestat pentru trafic de organe umane (Imagine: www.novinite.com)

Curtea din Sofia a decis ca Hristov să rămână sub arest la domiciliu, după ce acesta a renunţat şi la poziţia sa de cadru medical.

Conform acuzării, doctorul a efectuat aproape 98 de extirpări ilegale de oase, tendoane şi alte ţesuturi, care au fost vândute, în mare parte, în Statele Unite ale Americii. Anchetatorii cercetează alte 500 de cazuri de trafic de organe în care ar putea fi implicat şi Hristov.

Potrivit sursei citate, autorităţile au comentat că, în multe dintre cazuri, medicul nu a efectuat unele examinări medicale obligatorii şi că, de asemenea, multe documente legate de autopsii lipsesc din arhiva spitalului.

Doctorul a afirmat că unul dintre colegii săi din departamentul de patologie al clinicii a pornit o campanie de denigrare împotriva lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici