Un deputat PNL îi solicită lui Dragnea să renunţe la atacurile împotriva SPP şi SRI: Războiul este foarte periculos

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, îi cere liderului PSD, Liviu Dragnea, să renunţe la presiunile şi "atacurile politice inutile" împotriva SPP şi SRI, în contextul preluării preşedinţiei UE de către România, când specialişti din cadrul celor două servicii vor proteja zeci de demnitari europeni.

374 afișări
Imaginea articolului Un deputat PNL îi solicită lui Dragnea să renunţe la atacurile împotriva SPP şi SRI: Războiul este foarte periculos

Un deputat PNL îi solicită lui Dragnea să renunţe la războiul cu SPP şi SRI

"Războiul lui Dragnea cu specialiştii din sistemul de informaţii şi de protecţie, foarte periculos în contextul preluării preşedinţiei europene de România. Aceşti specialişti vor proteja zeci de demnitari europeni care ne vizitează - ei nu au nevoie de presiuni şi atacuri politice inutile! La ora actuală, SPP şi SRI sunt atacate constant de către Liviu Dragnea şi PSD, ameninţate cu comisii de anchetă, vizate de schimbări de legi. E foarte neinspirat că nişte structuri care vor asigura protecţie sutelor de demnitari care ne vor vizita după preluarea preşedinţiei UE să fie supuse unor atacuri politice exact în momentul de maximă solicitare profesională. Reamintesc că, pe diferite paliere, de protecţia demnitarilor care vor vizita ţara noastră în contextul preluării preşedinţiei Uniunii Europene de către România se vor ocupa SPP, şi în anumite contexte SRI sau SIAS. Şi va fi o sarcină grea, un efort logistic şi de resurse umane important", a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Acesta i-a mai cerut liderului PSD să reununţe la "denigrarea şi atacarea instituţiilor de siguranţă naţională" şi la planul de a subordona PSD cele două instituţii.

"Este obligatoriu ca toate structurile de protecţie sau informaţii să fie tratate corect, cu respect pentru profesioniştii care lucrează acolo. Nu este acceptabil ca un politician, oricare ar fi el, să favorizeze o structură pe care o consideră fidelă. Trebuie învăţat din lecţia DIPI. Denigrarea şi atacarea instituţiilor de siguranţă naţională în vederea subordonării lor de către Liviu Dragnea, aşa cum acesta incearcă să facă şi cu justiţia, este constantă şi reprezintă viitorul obiectiv al PSD. Mutarea SIE şi SPP în subordinea ministerelor controlate politic - MAE şi MAI - sau înfiinţarea unei autorităţi pentru interceptări în subordinea parlamentarilor se înscriu în această logică. Solicit lui Liviu Dragnea şi PSD să înţeleagă că preşedinţia UE aduce responsabilităţi majore şi în zona de protecţie şi informaţii. Şi că în perioada care urmează - foarte încărcată pentru instituţiile de informaţii şi protecţie pe fondul misiunilor în context UE - ar fi absolut iresponsabil să le afectezi munca prin şicane politicianiste", a completat Raeţchi.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi în activitatea unor lideri ai acestor formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici