Un deţinut a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Baia Mare

Un deţinut condamnat la închisoare pentru furt a evadat, marţi, de la un punct de lucru al Penitenciarului Baia Mare, la ora transmiterii acestei ştiri mai multe echipaje formate din angajaţi ai penitenciarului şi poliţişti plecând în căutarea bărbatului.

491 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Baia Mare

Un deţinut a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Baia Mare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Baia Mare, Crina Suciu, a declarat că deţinutul Andreica Lucian Ioan a evadat de la un punct de lucru de lângă Mănăstirea Habra, aflată lângă localitatea Groşi, iar alerta s-a dat la ora 10.45.

Ea a spus că deţinutul, care se afla în regim semideschis, "desfăşura activităţi lucrative" şi era supravegheat în momentul în care a reuşit să evadeze, precizând că s-au format echipe operative care îl caută pe bărbat.

De asemenea, au fost anunţate Poliţia municipiului Baia Mare, Jandarmeria, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Baia Mare şi Inspectoratul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii organizează filtre în zonă, iar în Penitenciarul Baia Mare s-a început o anchetă pentru a se stabili cum a fost posibilă evadarea deţinutului.

Conform sursei citate, Andreica Lucian Ioan, în vârstă de 24 de ani, executa o pedeapsă privativă de libertate în regim semideschis şi a fost încarcerat în Penitenciarul Baia Mare în 26 octombrie 2010, având o condamnare de trei ani pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat, şi urma să fie propus pentru eliberarea condiţionată în 1 iulie 2012.

Infracţiunea de evadare se pedepseşte cu o închisoare de la şase luni la doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici