Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a evadat

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a evadat, luni, în jurul orei 11.00, de la un punct de lucru al închisorii, el fiind căutat în tot judeţul de reprezentanţii instuţiei de detenţie şi de echipaje de poliţişti.

241 afișări
Imaginea articolului Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a evadat

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă a evadat

Potrivit comisarului Adrian Ropotan, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, deţinutul Dragoş Cristea Sachiz a dispărut, luni, de la un punct de lucru al Penitenciarului Poarta Albă, iar dispariţia sa a fost anunţată după două ore poliţiştilor.

Tânărul era încarcerat din decembrie 2007, fiind condamnat la un an de închisoare.

Directorul penitenciarului, Dănuţ Dincă, a declarat că Dragoş Cristea Sarchiz (31 de ani), din Mangalia, recidivist, avea de ispăşit un an de închisoare pentru conducere fără permis. Bărbatul a fost încarcerat în luna decembrie a anului trecut şi executa pedeapsa în regim semi-deschis, iar luni, în jurul orei 11.30, a ieşit împreună cu alt deţinut la lucru, în afara penitenciarului, la o staţie de epurare a apei ce aparţine de penitenciar, de unde a reuşit să fugă.

Deţinutul a fost prins în jurul orei 15.00, în localitatea Valu lui Traian.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Radu Croitoru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că deţinutul Dragoş Cristea Sachiz a fost prin în zona unei platforme de gunoi din localitatea Valu lui Traian, unde încerca să se ascundă. Potrivit aceleiaşi surse, deţinutul nu a opus rezistenţă. El a fost dus la sediul IPJ Constanţa, urmând să fie depus la Penitenciarul de unde a fugit.

Cadrele penitenciarului au început o anchetă pentru a stabili cum de a fost posibil să evadeze deţinutul.

Directorul penitenciarului a mai spus că în celula deţinutului au fost găsite scrisori din care reiese că bărbatul avea probleme cu iubita sa, care vroia să îl părăsească, iar acesta ar putea fi motivul care l-ar fi determinat să evadeze.

Dragoş Cristea Sarchiz urma să se prezinte, în luna mai, în faţa comisiei de disciplină.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici