Un dig de protecţie peste râul Buzău s-a rupt. Autorităţile susţin că nu există deocamdată riscul inundării gospodăriilor

Un dig de protecţie peste râul Buzău în localitatea buzoiană Potoceni s-a rupt din cauza nivelului crescut al apei, autorităţile dând asigurări că deocamdată nu există riscul inundării gospodăriilor oamenilor, ci doar a aproximativ 30 de grădini.

508 afișări
Imaginea articolului Un dig de protecţie peste râul Buzău s-a rupt. Autorităţile susţin că nu există deocamdată riscul inundării gospodăriilor

Un dig de protecţie peste râul Buzău s-a rupt. Autorităţile susţin că nu există deocamdată riscul inundării gospodăriilor (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului localităţii Mărăcineni, Constantin Dumitru, digul de protecţie peste râul Buzău în localitatea Potoceni s-a rupt, iniţial, pe o lungime de 50 de metri în urmă cu câteva zile, însă fisura a continuat să crească ajungând luni la 150 de metri.

El a precizat că în acest moment nu există riscul inundării locuinţelor oamenilor, însă aproximativ 30 de grădini care se află la o distanţă de circa 200 de metri de digul rupt ar putea să fie afectate de ape.

"E un dig de protecţie între albia Buzăului şi satul Potoceni, acest dig a fost construit de Hidroelectrica, e rupt de la prima ploaie pe 50 de metri, acum e pe 150 de metri, am convocat comisia locală, au venit de de la Ape, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, nu există riscul să ajungă apa la case deocamdată, dar va intra în grădinile de zarzavat ale oamenilor, poate ajunge la canalul de irigaţie şi-l poate rupe. E o problemă, aşteptăm să vedem care vor fi soluţiile autorităţilor", a declarat, luni, primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

În judeţul Buzău, continuă să plouă abundent de mai multe ore, iar de la ora 17.00 judeţul va intra sub incidenţa codului portocaliu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici