Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la eveniment fiind prezente aproximativ trei sute de persoane.

1179 afișări
Imaginea articolului Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat în centrul oraşului Baraolt (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

La arborarea drapelului, care are o lăţime de 2,20 metri şi o lungime de 3,30 metri, au fost prezenţi reprezentanţi ai PPMT, PCM şi UDMR, precum şi aproximativ trei sute de localnici.

Pentru arborarea drapelului conducerea locală a PPMT a obţinut toate aprobările necesare de la Primăria Baraolt, primarul Lázár-Kiss Barna afirmând că autorizaţia a fost eliberată pe şase luni, însă există posibilitatea prelungirii ei.

Lângă drapel au fost amplasate şi două tăbliţe, în limba maghiară şi în limba română, inscripţionate cu un fragment din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1918, referitoare la "deplina libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare".

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, săptămâna trecută, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici