Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală. Profesor: Este un film foarte educativ

Un profesor de religie care a prezentat, miercuri, unor elevi ai Liceului "Emil Racoviţă” din Vaslui, un film despre avorturi, un elev în vârstă de 17 ani leşinând în timpul vizionării, spune că documentarul este "foarte educativ" şi "ţine de umanitate".

4302 afișări
Imaginea articolului Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală. Profesor: Este un film foarte educativ

Un elev a leşinat după ce a văzut un film despre avort la şcoală. Profesor: Este un film foarte educativ (Imagine: Mihai Adascalitei / Arhiva Mediafax Foto)

Profesorul de religie Gabriel Vrânceanu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a prezentat elevilor filmul în timpul căruia un băiat a leşinat şi a fost dus cu ambulanţa la spital pentru ca aceştia să "perceapă păcatul avortului".

"Acest documentar, o producţie americană, este unul foarte educativ şi l-am prezentat tocmai ca elevii să perceapă păcatul avortului. Eu nu cred că imaginile vizionate să aibă vreo legătură cu ce i s-a întâmplat elevului. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate”, a spus profesorul de religie.

Miercuri, un elev de 17 ani din clasa a XI-a a Liceului "Emil Racoviţă”  Vaslui a leşinat în timp ce viziona un documentar despre avort, prezentat de profesorul de religie. Băiatul a fost dus cu ambulanţa la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri, elevul revenindu-şi şi fiind trimis acasă.

”Elevului în vârstă de 17 ani a spus că i s-a făcut rău de la nişte imagini despre chiuretaj pe care le-a văzut în timpul orei de religie. A fost diagnosticat cu distonie neurovegetativă, a primit reţetă şi a fost trimis acasă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Lelia Croitoru.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o anchetă în acest caz, şeful instituţiei, Gabriela Placinta, declarând că deocamdată nu ştie dacă filmul pe care profesorul de religie l-a supus vizionării în timpul orei este unul compatibil cu programa şcolară.

Comisia de disciplină din cadrul liceului vasluian se va pronunţa, în termen de o lună, asupra faptei profesorului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici