Un elev din Arad s-a împuşcat după ce a picat examenul de bacalaureat. Tatăl lui l-a găsit mort

Un tânăr în vârstă de 19 ani, dintr-o localitate arădeană, s-a împuşcat în cap, în noaptea de luni spre marţi, cu o armă de vânătoare a tatălui său, care este pădurar şi care l-a găsit mort în casă, rudele afirmând că băiatul picase examenul de bacalaureat şi era deprimat din această cauză.

6323 afișări
Imaginea articolului Un elev din Arad s-a împuşcat după ce a picat examenul de bacalaureat. Tatăl lui l-a găsit mort

Un elev din Arad s-a împuşcat după ce a picat examenul de bacalaureat. Tatăl lui l-a găsit mort (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tânărul urmase un liceu din municipiul Arad şi locuia cu mama sa în acest oraş, părinţii săi fiind despărţiţi.

Luni, băiatul a mers la tatăl său, în localitatea Căprioara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, băiatul a fost găsit mort de către tatăl său, care s-a întors de la pădure în cursul nopţii.

Tânărul era împuşcat în cap şi avea alături arma de vânătoare a tatălui său.

"Tatăl băiatului afirmă că acesta nu avea alte motive în afară de faptul că a picat examenul de bacalaureat. Bărbatul a spus că de două zile tânărul era foarte deprimat", a declarat Tuduce.

Tânărul avea note bune în liceu şi terminase cu media 7,82, profesorii declarând-se şocaţi de gestul său.

Tânărul absolvise Liceul "Iuliu Maniu" din Arad şi picase examenul de bacalaureat, la probele scrise el obţinând 5,30 la limba şi literatura română, 2,95 la matematică şi 4,20 la biologie.

Profesorii de la unitatea de învăţământ unde băiatul şi-a terminat studiile afirmă că tânărul a fost un elev liniştit, care învăţa bine şi nu a creat probleme niciodată.

Directorul Liceului "Iuliu Maniu" Arad, Stelian Ionuţiu, a declarat, marţi, că absolventul a trecut luni pe la şcoală pentru a depune contestaţie la biologie, una dintre materiile la care a luat o notă insuficientă şi la care spera să obţină, după recorectare, nota 5.

"Copilul era liniştit, fără probleme disciplinare. Ieri (n.r. - luni) a trecut pe la şcoală şi a vorbit cu noi şi cu diriginta, afirmând că îşi va da examenele în toamnă. A depus contestaţia la biologie, sperând că va obţine nota 5, şi a spus că se va pregăti la matematică pentru a da examenul în toamnă. A plecat optimist de aici şi a spus că merge la ţară la tatăl său pentru a se linişti", a spus directorul unităţii şcolare.

Ionuţiu a spus că profesorii tânărului sunt şocaţi de moartea acestuia şi că atât cadrele didactice cât şi foştii colegi de clasă se vor organiza pentru a fi alături de familie la înmormântare.

Referitor la desfăşurarea anchetei, poliţiştii au constatat că tânărul luase arma de vânătoare a tatălui din dulapul metalic în care era închisă cu un lacăt. Astfel, băiatul a găsit cheia de la lacăt în casă şi a reuşit să scoată arma din dulap.

Sesiunea de vară a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie în judeţul Arad, cu o promovabilitate de doar 36,43 la sută, înainte de contestaţii, comparativ cu 86,38 la sută în iulie 2010, în acest an existând licee cu un singur candidat promovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici