Un elev din Constanţa, câştigătorul din România al concursului UE pentru tinerii traducători

Un elev de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa este câştigătorul din România al concursului UE pentru tinerii traducători.

883 afișări
Imaginea articolului Un elev din Constanţa, câştigătorul din România al concursului UE pentru tinerii traducători

Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană în România

Comisia Europeană a anunţat cei 27 de câştigători ai celei de a 17-a ediţii a concursului de traducere Juvenes Translatores, destinat liceenilor.

Tema concursului din acest an a fost „Îndrăznim să facem o schimbare”.

La concursul organizat în luna noiembrie a anului trecut au participat 3 056 de elevi, care şi-au testat competenţele lingvistice prin traducerea unui text în şi din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE. Din cele 552 de combinaţii lingvistice disponibile, elevii din 701 şcoli din întreaga Uniune Europeană au utilizat 155 de combinaţii, traducând inclusiv din română în suedeză şi din cehă în daneză.

Din România au fost selectate 33 de şcoli, care au înscris la concurs 160 de elevi.

Traducătorii Comisiei Europene au selectat câte un câştigător din fiecare ţară a UE. Câştigătorul din România este Matei Abălaru, elev la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa.

Ceremonia de premiere va avea loc la 21 martie 2024, la Bruxelles.

Traducătorii Comisiei au selectat şi 247 de elevi care au primit menţiuni speciale pentru traducerile lor de excepţie. Printre aceştia se găsesc şi 20 de elevi din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici