Un elev din Constanţa, olimpic la fizică, a obţinut nota maximă la matematică la BAC-ul american

Un elev în clasa a XI-a de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa a obţinut punctaj maxim la matematică, materie considerată ca cea mai dificilă a testului Scholastic Assessment Test (SAT), echivalentul american al examenului de bacalaureat.

2011 afișări
Imaginea articolului Un elev din Constanţa, olimpic la fizică, a obţinut nota maximă la matematică la BAC-ul american

Un elev din Constanţa, olimpic la fizică, a obţinut nota maximă la matematică la BAC-ul american (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Potrivit reprezentanţilor liceului din Constanţa, Alexandru Oprea a susţinut în ianuarie testele SAT, la Matematică şi Fizică, obţinând la materie considerată ca cea mai dificilă un punctaj de 800, maximul posibil, iar la fizică 755 puncte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de aproximativ două luni, valorificând astfel informaţiile obţinute prin studiu în cei trei ani de liceu la clasă şi beneficiind şi de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT - matematică, iar la fizică de coordonarea prof. Victoria Olaru, cu care a trebuit să anticipeze materia de clasa a XII-a”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Subiectele acestui examen, după părerea lui Alex, nu dau mari greutăţi unui elev român care e obişnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă, din perspectiva lui, fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Alexandru, elev cu rezultate deosebite la învăţătură şi olimpic premiat naţional la fizică, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de şcoală, pentru a-şi continua studiile liceale la Liceul Internaţional de Informatică, unde are posibilitatea de a-şi aprofunda studiile în domeniul fizicii, marea lui pasiune. El doreşte să se specializeze în domeniul Inginerie, preferând în special mediul academic din Statele Unite.

Alex nu este un străin al succeselor internaţionale, anul trecut fiind premiat cu Medalia de bronz la ISWEEP - Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu, care pot fi susţinute. Concursul, organizat la Houston, SUA, în luna mai, a avut peste 500 de proiecte din peste 70 de ţări. Alexandru Oprea a făcut parte din echipa care a realizat proiectul "Scientialab of future", un laborator virtual de programare web. Alex este pasionat şi de robotică, iar acum are ochii pe Olimpiada de fizică, pregătindu-se pentru următoarea etapă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici