Un gălăţean a înşelat o firmă din Vaslui cu 275.000 lei, cu un SRL înfiinţat pe numele unui cerşetor

Un tânăr gălăţean a fost găsit vinovat de Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui, fiind acuzat de înşelăciune şi emitere de file CEC fără disponibil în cont, după ce a înşelat o firmă din Vaslui cu 275.000 de lei, cu un SRL înfiinţat pe numele unei persoane fără adăpost.

197 afișări
Imaginea articolului Un gălăţean a înşelat o firmă din Vaslui cu 275.000 lei, cu un SRL înfiinţat pe numele unui cerşetor

Un gălăţean a înşelat o firmă din Vaslui cu 275.000 lei, cu un SRL înfiinţat pe numele unui cerşetor (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, tânărul de 29 de ani, din localitatea gălăţeană Ghidigeni, administrator al unei societăţi din Tecuci, a achiziţionat produse alimentare în valoare de peste 280.000 de lei de la firma din Vaslui, însă cinci dintre filele CEC emise pentru achitarea bunurilor au fost refuzate la plată în totalitate, din lipsă de disponibil în cont, iar alte două au fost decontate parţial.

După verificarea documentelor întocmite între cele două societăţi comerciale, poliţiştii au stabilit că valoarea totală a sumei refuzate la plată a fost de 275.707,25 lei, acesta fiind, de altfel, prejudiciul creat firmei din Vaslui.

Audiat de către poliţişti, administratorul firmei gălăţene a declarat că nu a reuşit să facă plata produselor achiziţionate întrucât le-ar fi revândut unei alte societăţi, cu sediul tot în municipiul Tecuci, care nu i-a achitat mărfurile livrate. Tânărul de 29 de ani a prezentat contractul de vânzare-cumpărare încheiat între cele două societăţi din municipiul Tecuci, precum şi facturi fiscale, avize fiscale şi bilete la ordin.

În urma cercetărilor, anchetatorii au constatat că afirmaţiile bărbatului din Ghidigeni nu sunt reale.

"Poliţiştii vasluieni de investigare a fraudelor au stabilit că administratorul de la a doua societate comercială din municipiul Tecuci este o persoană fără adăpost, căreia tânărul de 29 de ani i-a propus să devină administrator, în primăvara anului 2013. Propunerea a fost acceptată, iar după înfiinţarea societăţii, cu obiect de activitate «intermedieri în comerţul cu produse diferite», bărbatul din Ghidigeni a întocmit documentele fiscale, care însă au fost semnate de persoana care avea calitatea de administrator. Aceasta din urmă a primit sume cuprinse între 100 şi 500 lei, dar şi promisiunea achiziţionării unei rulote în care să locuiască", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Documentele ridicate de poliţişti în urma unei percheziţii făcute la un imobil din municipiul Tecuci, unde tânărul de 29 de ani locuieşte ilegal, au arătat că acesta se ocupa efectiv de activitatea celor două societăţi comerciale din Tecuci. De asemenea, au fost identificate acte din care rezultă că gălăţeanul a mai emis instrumente de plată fără acoperire în cont şi în dauna altor societăţi comerciale.

Odată cu finalizarea cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de trimitere în judecată a lui bărbatului din Ghidigeni pentru înşelăciune şi emiterea de file CEC fără disponibil în cont. Totodată, tânărul va fi cercetat şi pentru evaziune fiscală, după ce a înregistrat în contabilitatea firmei operaţiuni fictive de vânzare a unor mărfuri către a doua societate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici