Elon Musk are concurenţă în România. Un grup de studenţi de la Politehnică lucrează la o rachetă de Cartea Recordurilor VIDEO

  • Racheta 2Spaces va fi lansată anul viitor, iar satelitul lansat ar trebui să ajungă pe o orbită de 300-400 de kilometri altitudine.
  • Ştefania, Marius, Grigore şi Constantin şi-au propus să înceapă testele din această vară.
  • Proiectul lor l-ar face invidios până şi pe Elon Musk.
412 afișări

Un grup de 14 studenţi de la Politehnică, s-a gândit să intre în Cartea Recodurilor şi au început să construiască o rachetă din vara anului trecut. Credeai că doar Elon Musk este celebru? Tinerii au toate şansele să îl întreacă pe Elon în următorii ani.

„Vom reuşi să doborâm recordurile mondiale, cea mai înaltă altitudine la care ajunge o rachetă proiectată de studenţi, inclusiv faptul că va fi o rachetă cu combustibil lichid”, spune Trifu Marius Constantin, coordonatorul proiectului. „În total, satelitul pe care vrem noi să-l lansăm ar trebui să ajungă pe orbita de 300-400 de kilometri altitudine.”

„Am reuşit să fabricăm prima noastră versiune de motor, care a fost fabricată în Belgia şi a fost testată la Măneciu cu ajutorul Institutului Incas”, explică el.

„După discuţiile pe care le-am avut şi cu Ministerul Apărării ni s-a spus că un loc posibil de lansat din România ar fi Capul Midia de la Marea Neagră”, afirmă Stoica Constantin Romică, student în anul 4 la Politehnică.

Ştefania Armăşelu, studentă în anul 4 la FAIMA, Politehnică, spune că „proiectul este finanţat strict din resurse proprii, tocmai de aceea ne-am dori susţinerea altor companii din România ca tocmai să demonstrăm că şi ţara noastră are potenţial.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici