Un iaht care are legătură cu oligarhul rus Roman Abramovici părăseşte Barcelona

Un superiaht care are legătură cu oligarhul rus Roman Abramovici a părăsit marţi Barcelona, unde a fost supus unor reparaţii într-un şantier naval local, conform datelor de urmărire a navelor citate de Reuters.

12474 afișări
Imaginea articolului Un iaht care are legătură cu oligarhul rus Roman Abramovici părăseşte Barcelona

Un iaht care are legătură cu oligarhul rus Roman Abramovici părăseşte Barcelona

Solaris, de 140 de metri, care navighează sub pavilion Bermude, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, a părăsit marţi, imediat după ora locală 17.00, şantierul naval al companiei spaniole MB92 din Barcelona, potrivit aceluiaşi site. MB92 a refuzat să comenteze.

Superiahtul, care a fost construit într-un şantier naval german şi care a ieşit pentru prima dată pe mare la începutul anului trecut, este unul dintre o serie de vase deîinute de Abramovici, potrivit rapoartelor publicate în publicaţiile de lux SuperYachtFan, SuperYacht Times şi Forbes.

Abramovici, care săptămâna trecută a scos la vânzare clubul de fotbal Chelsea şi a promis că va dona bani din încasări pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina, nu a fost până acum ţinta niciunei sancţiuni.

O purtătoare de cuvânt a lui Abramovici a declarat: "Nu comentăm niciodată mişcările iahtului sau ale altor vehicule sau nave".

Ambarcaţiunea se afla la şantierul naval din Barcelona de la sfârşitul anului 2021, a declarat o sursă din sector.

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza invaziei din Ucraina, care va lovi alţi oligarhi şi politicieni ruşi şi trei bănci din Belarus, au declarat marţi trei surse pentru Reuters. 

Autorităţile franceze îi iau la puricat pe oligarhii ruşi

Săptămâna trecută, autorităţile franceze au luat în custodie temporară patru nave de marfă şi un iaht de lux legate de oligarhi ruşi, în contextul în care Statele Unite şi alte guverne au intensificat sancţiunile împotriva super-bogaţilor ruşi care au legături cu preşedintele Vladimir Putin.

Cel puţin alte cinci superiahturi deţinute de miliardari ruşi erau ancorate sau navigau săptămâna trecută în Maldive, o naţiune insulară din naţiunea indiană care nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite.

În prezent, la şantierul naval din Barcelona se află alte trei iahturi care ar fi legate de oligarhi ruşi, potrivit Marine Traffic. Unul dintre ele este legat de Serghei Chemezov, şeful conglomeratului rusesc de stat Rostec din domeniul aerospaţial şi al apărării, care a fost sancţionat săptămâna trecută de Statele Unite.

Celelalte două vase aparţin unor oligarhi ruşi care nu au fost sancţionaţi - Andrey Molchanov, principalul acţionar al constructorului rus de locuinţe LSR, şi magnatul metalurgic Mikhail Prokhorov.

Un alt superiaht, numit Eclipse, care ar fi deţinut tot de Abramovici, a fost la Barcelona în toamna anului trecut şi se află acum în Marea Caraibelor, în apropiere de Insulele Virgine Britanice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iaht,
abramovici,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici