Patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, vrea să vândă proprietăţile din Marea Britanie, inclusiv clubul

Roman Abramovici este „îngrozit de posibilitatea de a fi sancţionat" şi de a-şi vinde proprietăţile din Marea Britanie, declară parlamentarul laburist Chris Bryant în Camera Comunelor. "Eu şi alte trei persoane am primit marţi o ofertă de a cumpăra Chelsea de la Abramovici.” - Hansjorg Wyss.

2864 afișări
Imaginea articolului Patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, vrea să vândă proprietăţile din Marea Britanie, inclusiv clubul

Miliardarul elveţian Hansjorg Wyss susţine că i s-a oferit şansa de a cumpăra Chelsea, în timp ce în Parlamentul britanic se anunţă că Roman Abramovici îşi vinde în grabă proprietăţile din Marea Britanie.

Bărbatul de 86 de ani a recunoscut că este interesat să cumpere clubul de pe Stamford Bridge de la Abramovici, dar numai ca parte a unui consorţiu, informează Sky News.

Se pare că miliardarul ruso-israelian Abramovici doreşte să îşi păstreze proprietatea asupra lui Chelsea, dar acest lucru s-ar putea dovedi aproape imposibil dacă guvernul britanic va impune sancţiuni împotriva celui care deţine clubul din vestul Londrei din 2003.

„Abramovici încearcă să îşi vândă toate vilele din Anglia, de asemenea, vrea să scape rapid de Chelsea", a declarat Wyss pentru ziarul elveţian Blick.

„Eu şi alte trei persoane am primit marţi o ofertă pentru a cumpăra Chelsea de la Abramovici. Acum trebuie să aştept patru-cinci zile. Abramovici cere în prezent mult prea mult. Ştiţi, Chelsea îi datorează 2 miliarde de lire sterline. Dar Chelsea nu are bani. Până astăzi, nu ştim preţul exact de vânzare.

Pot să îmi imaginez foarte bine să investesc la Chelsea, cu parteneri. Dar trebuie să examinez mai întâi condiţiile generale. Dar, ceea ce pot spune deja este că cu siguranţă nu voi face aşa ceva de unul singur. Dacă voi cumpăra Chelsea, atunci va fi cu un consorţiu format din şase-şapte investitori."

Sky Sports News spune însă că, din informaţiile pe care le are, Chelsea nu este de vânzare.

Deputatul laburist Chris Bryant a folosit privilegiul parlamentar pentru a dezvălui, de asemenea, că Abramovici îşi vinde casa din Marea Britanie şi un alt apartament, spunând în Camera Comunelor că miliardarul rus este „îngrozit să nu fie sancţionat".

Abramovici încearcă să intermedieze pacea între Rusia şi Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al patronului lui Chelsea, citat de Sky News.

Miliardarul ruso-israelian a predat sâmbătă „administrarea şi grija" lui Chelsea către administratorii fundaţiei clubului, într-o mişcare menită să protejeze clubul de pe Stamford Bridge.

Se pare că acum, bărbatul în vârstă de 55 de ani încearcă să contribuie la încetarea invaziei Rusiei în Ucraina.

„Pot să confirm că Roman Abramovici a fost contactat de partea ucraineană pentru sprijin în vederea obţinerii unei rezolvări paşnice şi că de atunci încearcă să ajute", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Abramovici pentru agenţia de presă PA.

„Având în vedere miza, vă rugăm să ne înţelegeţi de ce nu am comentat nici situaţia ca atare, nici implicarea sa. Vă mulţumim".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici