Un inginer al marinei americane şi soţia sa, condamnaţi într-un caz de spionaj

Un inginer nuclear al Marinei americane şi soţia sa au fost condamnaţi fiecare la aproximativ două decenii după gratii pentru că au conspirat să vândă informaţii clasificate legate de proiectarea navelor de război cu propulsie nucleară unei ţări străine în schimbul a mii de dolari în criptomonede.

964 afișări
Imaginea articolului Un inginer al marinei americane şi soţia sa, condamnaţi într-un caz de spionaj

Conform CNN, Departamentul de Justiţie a anunţat miercuri că Jonathan Toebbe, în vârstă de 44 de ani, din Annapolis, Maryland, a fost condamnat la peste 19 ani. Soţia sa, Diana Toebbe, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnată la peste 21 de ani de închisoare.

Cuplul a pledat vinovat în februarie pentru conspiraţie şi a sperat să determine un judecător federal din Virginia de Vest să semneze acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, pentru sentinţe mai mici. Judecătoarea Gina Groh a respins acordurile, declarând că nu era în interesul ţării să accepte înţelegerile prin care Jonathan Toebbe ar fi putut fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 12 şi 18 ani de închisoare, în timp ce soţia sa ar fi putut fi condamnată la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Soţii Toebbe au pledat din nou vinovaţi în septembrie, ca parte a unor noi acorduri.

Cuplul a coordonat livrări de carduri SD criptate care conţineau informaţii clasificate despre submarine nucleare, mai exact nave din clasa Virginia, pentru persoane despre care credeau că sunt membri ai unui guvern străin, în schimbul a mii de dolari în criptomonede, potrivit unei plângeri penale.

Procurorii au declarat că soţii au făcut eforturi mari pentru a ascunde cardurile SD în locaţiile de livrare pe parcursul a mai multor luni, ascunzând un card SD într-un sandviş cu unt de arahide într-un caz, în timp ce altele au fost ascunse în interiorul unui pachet de gumă de mestecat şi al unui ambalaj sigilat de Band-Aid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici