Un inginer care evalua o clădire la Piteşti a murit după ce a căzut de la 25 de metri înălţime

Un inginer în vârstă de 52 de ani care evalua o clădire industrială din Piteşti şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce a căzut de la aproximativ 25 de metri înălţime, incidentul fiind considerat de către anchetatori accident de muncă.

43 afișări
Imaginea articolului Un inginer care evalua o clădire la Piteşti a murit după ce a căzut de la 25 de metri înălţime

Un inginer care evalua o clădire la Piteşti a murit după ce a căzut de la 25 de metri înălţime (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, bărbatul, angajat al unei societăţi de prestări servicii din Piteşti, era împreună cu o echipă de specialişti în domeniu care evalua costurile de modernizare a unei hale de producţie.

La un moment dat, bărbatul a urcat pe clădire împreună cu un coleg pentru a verifica starea acoperişului, dar o placă de azbociment din acoperiş pe care a călcat a cedat, iar inginerul a căzut în gol de la aproximativ 25 de metri, murind pe loc.

Din primele verificări ale procurorilor Parchetului Judecătoriei Piteşti şi ale reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş a reieşit că inginerul a urcat pe acoperiş fără a respecta normele de protecţie a muncii în vigoare, prevăzute pentru asemenea situaţii de lucru la înălţime.

Cazul este un accident de muncă, victima fiind încadrată cu contract legal de muncă la firma din Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici