Un italian a fost prins în Călăraşi cu peste 1.700 de cartuşe de vânătoare deţinute ilegal

Un italian de 77 de ani a fost depistat luni după-amiază, în judeţul Călăraşi, cu 1.720 de cartuşe de vânătoare pe care le deţinea ilegal la reşedinţa lui din comuna Valea Argovei, judeţul Călăraşi, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

166 afișări
Imaginea articolului Un italian a fost prins în Călăraşi cu peste 1.700 de cartuşe de vânătoare deţinute ilegal

Un italian a fost prins în Călăraşi cu peste 1.700 de cartuşe de vânătoare deţinute ilegal

Cartuşele deţinute ilegal de L. Adelio, calibrul 12 şi 20, au fost descoperite de ofiţeri din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, potrivit sursei citate.

Italianul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, urmând să se propună o soluţie în acest caz prin Parchet.

În 10 octombrie, ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din IGPR, însoţiţi de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut percheziţii la două hoteluri din Cernavodă, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.

În timpul percheziţiilor au fost descoperite 20 de arme de vânătoare, 7.000 de cartuşe şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care cetăţenii italieni nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa.

Nouă persoane reţinute în dosarul vânătorii ilegale de la Cernavodă, trei italieni şi şase români, au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, printre principalele acuzaţii care li se aduc fiind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi abuz în serviciu în formă calificată.

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a informat, în 12 octombrie, că va verifica asociaţiile de vânătoare care organizează partide de vânătoare pentru cetăţenii străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici