Un judecător din Virginia le permite tinerilor sub 21 de ani să cumpere arme

În 2021, peste 47.000 de oameni au fost ucişi de arme de foc în Statele Unite, peste Ocean având loc dezbateri aprinse pe această temă.

114 afișări
Imaginea articolului Un judecător din Virginia le permite tinerilor sub 21 de ani să cumpere arme

Un judecător din Virginia le permite tinerilor sub 21 de ani să cumpere arme

Un judecător din Virginia a declarat neconstituţionale legile federale care interzic vânzarea de arme celor sub 21 de ani, spunând că oricine are de peste 18 ani ar trebui să poată face acest lucru.

Robert Payne a pronunţat hotărârea într-un caz introdus de patru băieţi care aveau peste 18 ani, dar sub 21 de ani, când au vrut să cumpere arme. Conform legii federale, părinţii pot cumpăra arme pentru copiii lor sau, acesta este detaliul bizar, copiii sub 21 de ani pot achiziţiona o puşcă.

În hotărâre, judecătorul a citat o decizie recentă a Curţii Supreme, care a extins dreptul de a deţine arme, precum şi al doilea amendament din Constituţia SUA.

Everytown Law, o organizaţie de prevenire a violenţei cu armele, a atacat decizia judecătorului. „Nu numai că sunt principala cauză de deces pentru copii şi adolescenţi din SUA, dar datele arată că tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani comit omucideri cu o rată de trei ori mai mare decât cei de peste 21 de ani”.

Cazul ar putea ajunge la Curtea Supremă şi vine imediat după un val de împuşcături în masă care a cuprins Statele Unite şi a făcut zeci de morţi.

În 2021, arată statisticile, peste 47.000 de oameni au fost ucişi de arme de foc în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici