Un manuscris al lui Nostradamus furat în urmă cu 15 ani a fost restituit Italiei

Un manuscris antic al astrologului francez Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost restituit miercuri Italiei. Cartea a fost găsită abia când a fost scoasă la licitaţie în Germania.

435 afișări
Imaginea articolului Un manuscris al lui Nostradamus furat în urmă cu 15 ani a fost restituit Italiei

Un manuscris al lui Nostradamus furat în urmă cu 15 ani a fost restituit Italiei

Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitaţii germană.

Nu se ştie cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.

Cartea a trecut prin pieţele de vechituri din Paris şi din oraşul german Karlsruhe înainte ca un comerciant de artă să încerce să o vândă printr-o casă de licitaţii din Pforzheim, Baden-Württemberg, la un preţ de pornire de 12.000 de euro.

În luna aprilie a anului trecut, anchetatorii de la protecţia patrimoniului cultural din Italia au găsit cartea pe site-ul casei de licitaţii şi au identificat-o ca provenind de la biblioteca din Roma, datorită unei ştampile datate 1991 pe una dintre pagini.

Ulterior, experţii germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicţiile sale privind evenimentele mondiale.

Manuscrisul a fost returnat miercuri la biblioteca din Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici