Un medic italian s-a pensionat spărgând în mii de bucăţi telefonul spitalului

Un medic italian care s-a pensionat şi-a invitat pacienţii şi prietenii într-o piaţă publică pentru a-i saluta în ultima sa zi de muncă, după care, cu o bâtă de baseball, a spart în mii de bucăţi telefonul fix al clinicii în care lucra.

4877 afișări
Imaginea articolului Un medic italian s-a pensionat spărgând în mii de bucăţi telefonul spitalului

Un medic italian s-a pensionat spărgând în mii de bucăţi telefonul spitalului

Gestul simbolic a fost făcut de Ugo Gaiani, un medic generalist care a ieşit la pensie după 39 de ani de activitate, dintre care ultimii 33 i-a petrecut la Guastalla, în zona Bassa Reggiana.

A urmat un moment de eliberare pe care medicul însuşi l-a organizat vinerea trecută, la finalul ultimei sale zile în halat alb. Şi-a chemat pacienţii şi prietenii - aproximativ 150 - pentru a-şi lua rămas bun şi pentru a le oferi o recepţie de adio în piaţa din Guastalla.

În cele din urmă, medicul a spart telefonul fix al clinicii în mii de bucăţi, lângă pacienţii care filmau scena.

„Am făcut-o", a explicat doctorul Gaiani pentru Il Resto del Carlino, „pentru că în ultimii ani, serviciul de gardă devenise un coşmar, care îmi afecta starea generală".

„Ajunsesem să lucrez 16 ore pe zi, dormind foarte puţin noaptea. Dar mai mult decât pandemia şi izolarea, răul mai mare a venit după Covid”, a continuat el, „oamenii în general au devenit mai răi, mai nepoliticoşi. Multe relaţii s-au fisurat, urgenţa sanitară i-a schimbat pe oameni. În rău. Munca noastră nu era niciodată suficientă”.

Gestul său a provocat, dincolo de susţinere pentru stresul pe care medicii îl suportă zi de zi, şi unele critici. Medicul însă subliniază: „Este greu să laşi o profesie de care eşti ataşat de aproape 40 de ani. Cu atâţia pacienţi s-a creat o relaţie nu numai profesională, ci şi de prietenie. Acest lucru este demonstrat de numeroşii cetăţeni care au venit să mă salute în piaţă, sub cabinetul medical, la finalul activităţii mele. Dar vine un moment în care trebuie să te opreşti".

În prima sa zi ca pensionar, Gaiani spune că şi-a permis o plimbare cu motocicleta în Apenini: „A fost frumos. A fost un vis".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
telefon,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici