Un paraşutist veteran a fost omorât de un urs

Un militar care a fost omorât de un urs în Alaska a fost identificat de armata americană ca fiind un paraşutist veteran al războiului din Afganistan, anunţă BBC.

1338 afișări
Imaginea articolului Un paraşutist veteran a fost omorât de un urs

Sergentul Seth Michael Plant, în vârstă de 30 de ani, a fost atacat în timpul unei misiuni de antrenament la Baza comună Elmendorf-Richardson din Anchorage.

Originar din St Augustine, Florida, a fost declarat mort mai târziu în aceeaşi zi. Un alt soldat a fost, de asemenea, rănit. Oficialii continuă să caute ursul.

Atacul a avut loc într-un colţ îndepărtat al bazei de peste 64.000 de acri, care este cea mai mare instalaţie militară din Alaska.

Se crede că că a fost „un atac al unei ursoaice care îşi proteja puii". Camerele de vânătoare au înregistrat ulterior o ursoaică adultă care s-a apropiat de bârlog după căderea nopţii şi a plecat cu puii.

„Încercăm să aflăm tot ce putem despre ceea ce s-a întâmplat pentru a creşte siguranţa în Alaska", a declarat supervizorul regional Cyndi Wardlow, într-un comunicat.

Oficialii încearcă în continuare să localizeze ursul, care ar putea fi ucis, deoarece a fost implicat într-un atac fatal.

The New York Times, citând un poliţist de la Alaska Wildlife Trooper, a relatat că bărbaţii au fost atacaţi după ce au dat peste bârlogul ursului în timp ce cercetau un posibil loc de antrenament în sălbăticie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alaska,
paraşutist,
urs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici