Un militar român din Afganistan a suferit o contuzie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv

O coloană mixtă de autovehicule româno-afgană, aflată în misiune pe autostrada A1, Kandahar-Kabul, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat sâmbătă, în jurul orei 8.30, un militar suferind o contuzie la cap, însă în prezent este în afara oricărui pericol.

49 afișări
Imaginea articolului Un militar român din Afganistan a suferit o contuzie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv

Un militar român din Afganistan a suferit o contuzie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv (Imagine: MApM)

"În urma deflagraţiei, un militar român aflat într-unul dintre vehiculele blindate a acuzat dureri la cap şi a fost evacuat, conform procedurilor, cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman. Fruntaşul George Ţîrcomnicu a suferit o contuzie la cap.

În prezent, starea de sănătate a militarului este bună, el fiind în afara oricărui pericol", se arată într-un comunicat al MApN transmis agenţiei MEDIAFAX.

Coloana era formată din autovehicule blindate PIRANHA şi HUMVEE ale Batalionului 33 Manevră şi un autovehicul al poliţiei militare afgane. Niciunul dintre autovehiculele blindate nu a suferit avarii.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului, transmite MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici