Un mort şi un rănit în urma prăbuşirii unui turn din curtea Spitalului Judeţean Giurgiu

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, luni după-amiază, după ce un turn cu o înălţime de aproximativ zece metri, aflat în curtea Spitalului Judeţean Giurgiu, s-a prăbuşit, în timp ce victimele lucrau la dezafectarea construcţiei.

326 afișări
Imaginea articolului Un mort şi un rănit în urma prăbuşirii unui turn din curtea Spitalului Judeţean Giurgiu

Un mort şi un rănit în urma prăbuşirii unui turn din curtea Spitalului Judeţean Giurgiu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, incidentul s-a petrecut în curtea clădirii vechi a spitalului, unde nu mai există pacienţi, în timp ce o echipă de muncitori lucra la demolarea turnului.

În urma prăbuşirii turnului, un muncitor a murit, iar altul a fost rănit, cei doi fiind scoşi de sub dărâmături de către pompierii militari.

"Am intervenit cu echipajele de pompieri militari în timp rapid, victimele fiind scoase de sub dărâmături, dar pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic. Rănitul a fost preluat de personalul spitalului şi al Ambulanţei şi dus la unitatea de primiri-urgenţe. Am înţeles că are leziuni în zona feţei şi este în afara oricărui pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Georgescu.

Personalul Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, instituţie care îşi are sediul în acelaşi permietru, spun că au auzit o bubuitură puternică şi au ieşit cu toţii afară.

"În primul moment nu am ştiu ce s-a întâmplat, am auzit o bubuitură şi s-a simţit ca la cutremur. Am ieşit afară şi am văzut turnul dărâmat. Imediat am plecat pentru a interveni, iar între timp am înţeles că ceilalţi colegi ai muncitorilor au sunat la 112 pentru a solicita ajutorul Salvării şi al pompierilor", a declarat dr. Rodica Carabaş, şeful Serviciului de Ambulanţă Giurgiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se aflau poliţiştii şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, care urmează să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă, primele date arătând că muncitorii ar fi angajaţi ai unei firme specializate în astfel de operaţiuni cu care spitalul aflat în subordinea CJ Giurgiu are contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici