Un morun cu icre în valoare de mii de euro a fost găsit mort la Galaţi. Prima ipoteză a poliţiei

Un morun de mari dimensiuni a fost găsit pe malul Dunării, în dreptul oraşului Galaţi, având burta tăiată. Pescarii spun că peştele cântărea minim 15 kilograme, iar pe piaţă un kilogram de icre se vinde cu circa 1.000 de euro.

7355 afișări
Imaginea articolului Un morun cu icre în valoare de mii de euro a fost găsit mort la Galaţi. Prima ipoteză a poliţiei

Un morun cu icre de minim 15.000 de euro a fost găsit mort la Galaţi. Prima ipoteză a anchetatorilor

Peştele găsit pe malul Dunării are aproximativ 1,7 metri lungime, iar pescarii spun că a fost tăiat pe burtă pentru a i se scoate icrele.

Potrivit pescarilor, morunul ar fi fost capturat, omorât şi apoi aruncat în apă, deoarece majoritatea exemplarelor de sturion au implantate microcipuri pentru a fi monitorizate.

Peştele ar fi fost prins în urmă cu mai multe zile deoarece se află în putrefacţie.

Autorităţile au anunţat că vor face o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în acest caz şi dacă este vorba despre braconaj.

„Am luat legătura cu cei de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Serviciul Galaţi. Continuăm împreună cercetările, pentru a stabili împrejurările în care a murit morunul şi dacă există elemente privind săvârşirea vreunei infracţiuni sau contravenţii”, a declarat şeful Poliţiei Transporturi Galaţi, comisarul şef Marcel Bărbulescu.

Morunul este o specie protejată, pescuitul său fiind interzis până în anul 2020.

Pescarii spun că peştele cântărea minim 15 kilograme, iar pe piaţă un kilogram de icre se vinde cu circa 1.000 de euro, în timp ce carnea cu aproximativ 100 de euro kilogramul.

Taguri:
morun,
icre,
braconaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici