Un muncitor a fost surprins de un mal de pământ când săpa un şanţ. Bărbatul a fost scos mort după două ore

Un muncitor suprins de un mal de pământ când săpa un şanţ pentru reţeaua de canalizare a comunei argeşene Bradu a fost scos mort de sub pământ, după două ore de la producerea accidentului, de către pompierii militari.

144 afișări

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, bărbatul avea 40 de ani, era domicilat în Mioveni şi lucra la o firmă de construcţii din comuna Bradu.

"După producerea accidentului, la faţa locului au ajuns două echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportarea victimei la un spital din Bucureşti. Operaţiunea de salvare a durat aproape două ore, însă victima nu a supravieţuit, nu s-a mai încercat resuscitarea, bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, potrivit medicilor. Practic, după o jumătate de oră de intervenţie i s-au eliberat căile respiratorii, fiind eliberat capul, apoi s-a săpat încă o oră şi jumătate pentru a se reuşi scoaterea lui, dar bărbatul era mort", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, lt. Mădălina Epure.

Primele date ale poliţiştilor arată că muncitorul era în timpul programului de lucru, cazul fiind considerat astfel un accident de muncă.

La faţa locului au venit poliţiştii, un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, care urmează să stabilească împrejurările în care a avut loc tragedia, dacă s-au respectat normele de protecţie a muncii şi dacă bărbatul avea contract de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici