Un muncitor a murit pe un şantier din sectorul 5 al Capitalei

Un bărbat de 40 de ani a murit, vineri, pe un şantier din sectorul 5 al Capitalei, după ce a fost lovit de o ţeavă care era transportată dintr-o parte a alta a şantierului cu ajutorul macaralei.

177 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit pe un şantier din sectorul 5 al Capitalei

Un muncitor a murit pe un şantier din sectorul 5 al Capitalei (Imagine arhivă: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Prefectul Capitalei Cristian Atănăsoaei a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că la şantierul intrarea Scurtă nr. 1 din sectorul 5 al Capitalei erau executate lucrări de foraj, punctul de lucru fiind al unei firme private.

Potrivit lui Cristian Atănăsoaei, muncitorul a fost lovit de o macara care transporta o ţeavă dintr-o parte în alta, decesul fiind constatat la faţa locului de echipajul SMURD chemat de colegii bărbatului.

Prefectul Capitalei a precizat că la faţa locului se află angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă care vor efectua un raport şi care vor stabili cu exactitate cauzele accidentului de muncă.

De asemenea, prefectul Capitalei a precizat că deşi în ultima perioadă au fost efectuate foarte multe controale pe şantierele din Capitală numărul deceselor înregistrate în accidente de muncă a ajuns la 9, motiv pentru care Cristian Atănăsaoei intenţionează "să ceară sprijinul Guvernului pentru modificarea legislaţiei prin înăsprirea sancţiunilor aplicate nerespectării legislaţiei privind protecţia muncii".

"Intenţionez să cer sprijinul Guvernului pentru modificarea legislaţiei astfel încât să fie înăsprite sancţiunile aplicate pentru nerespectarea legilor privind protecţia muncii şi organizarea de şantier", a mai spus Cristian Atănăsoaei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici