Un municipiu din Oltenia intră în carantină

  • Municipiul Drobeta-Turnu Severin şi localităţile aparţinătoare vor intra în carantină începând de luni.
  • Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mie.
2593 afișări
Imaginea articolului Un municipiu din Oltenia intră în carantină

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localităţile aparţinătoare oraşul Drobeta-Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudaşu Schelei şi Gura Văii, vor intra în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina va fi impusă timp de două săptămâni.

Decizia s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică din Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creştere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

În timpul carantinei, cursurile şcolare se vor desfăşura doar în sistem online, restaurantele, barurile, teatrele şi cazinourile vor fi închise, iar petrecerile private vor fi interzise.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici