Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.146 de cazuri confirmate

Alte 89 de cazuri de îmbolnăvire cu gripa AH1N1 au fost confirmate în 13 judeţe şi în Capitală, în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor confirmate în ţară ajungând, joi, la ora 12.00, la 1.146, anunţă Ministerul Sănătăţii.

18 afișări
Imaginea articolului Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.146 de cazuri confirmate

Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.146 de cazuri confirmate (Imagin: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele mai multe din recentele îmbolnăviri au fost confirmate în judeţul Botoşani (37) şi în Capitală (30), se arată într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Sănătăţii (MS).

Au mai fost semnalate patru cazuri în judeţul Argeş şi câte două în judeţele Constanţa, Dolj, Harghita, Iaşi, Prahova, Teleorman şi Ilfov.

Totodată, în judeţele Covasna, Giurgiu, Hunedoara şi Timiş a fost confirmat câte un caz de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore.

În urma confirmării noilor cazuri, s-au suspendat, timp de şapte zile, cursurile pentru clasa a VIII-a D, de la Şcoala Generală Nr. 8 din Giurgiu (începând de miercuri), pentru Grupul Şcolar "Dr. Mihai Ciucă Săveni" din Botoşani şi pentru Şcoala Generală Nr. 1 din Săveni (după apariţia a trei cazuri), tot din Botoşani.

Tot în Botoşani nu se mai ţin orele de curs la Liceul Pedagogic Teoretic "Nicolae Iorga" - clasa a XI-a E, la Liceul "Mihai Eminescu" - clasa a VII-a B, Liceul Sportiv - clasa a X-a C, Seminarul Teologic Botoşani - clasa a X-a B, Şcoala Generală Nr. 7 - clasa a VIII-a B, Şcoala Generală Nr. 17 - clasa a VIII-a A, Grupul Şcolar Bucecea - clasa a VIII-a A, Liceul Regina Maria din Dorohoi - clasa a XII-a C şi la Liceul Textil Industrie Uşoară - clasa a X-a H.

În Piteşti au fost întrerupte, de joi, cursurile pentru clasa a X-a B de la Colegiul "Dimitrie Dima" şi pentru clasa cu cinci elevi de la Şcoala Franceză.

În plus, la Teleorman au fost suspendate cursurile la Şcoala Generală Roşiori de Vede - clasele a III-a şi a VII-a.

În ceea ce priveşte Capitala, nu se mai ţin cursuri la Şcoala Generală Nr. 70 - clasa a VII-a C, Şcoala Centrală - clasa a VII-a B, Şcoala Specială Nr.11 - clasa a VI-a A, Liceul "Dimitrie Cantemir" - clasa a XII-a A şi la Liceul "George Călinescu" - clasa a VII-a C.

În total, şapte cadre medicale au fost diagnosticate cu gripa AH1N1, în ultimele 24 de ore. Este vorba de trei asistente medicale şi doi medici, din judeţul Botoşani şi de o asistentă medicală şi un medic, din judeţul Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici