Un nou caz rar la naştere: BEBELUŞ născut cu şase degete la mâini şi la picioare/ Medicii, rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale băieţelului de la Botoşani, care suferă de malformaţii grave, acesta fiind născut cu şase degete la mâini şi la picioare.

3571 afișări
Imaginea articolului Un nou caz rar la naştere: BEBELUŞ născut cu şase degete la mâini şi la picioare/ Medicii, rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire

Un bebeluş s-a născut la Botoşani cu şase degete la mâini şi picioare

Micuţul din Botoşani care s-a născut cu şase degete la mâini şi la picioare a fost evaluat de medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, aceştia fiind rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale copilului, născut cu multiple malformaţii.

Până la primirea rezultatelor testelor genetice, medicii sunt de părere că malformaţiile bebeluşului din Botoşani sunt cauzate de o boală cromozomială foarte rară.

“Este în momentul de faţă un prognostic extrem de rezervat. Suspicionăm un sindrom plurimalformativ de cauză genetică. În momentul de faţă, copilul respiră asistat de aparate. Nu se pune sub nicio formă în discuţie vreo operaţie acum. Dacă se confirmă diagnosticul genetic pe care îl suspicionăm, speranţa de viaţă este una foarte redusă”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Cuza Vodă din Iaşi, Bogdan Doroftei.

Băieţelul s-a născut marţi, la Maternitatea din Botoşani, la termen şi a cântărit la naştere 2.200 de grame. Mama, o femeie de 31 de ani, se afla la a trei naştere şi era monitorizată din timpul sarcinii, medicii suspectând o serie de malformaţii ale bebeluşului. După naştere, micuţul a fost transferat în stare gravă, ventilat mecanic, la Iaşi, pentru o evaluare de specialitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici