Un nou convoi cu ajutoare din Franţa pentru Ucraina ajunge vineri la Suceava

Un al treilea convoi cu ajutoare din Franţa pentru Ucraina va ajunge vineri seara la hubul din Suceava.

138 afișări
Imaginea articolului Un nou convoi cu ajutoare din Franţa pentru Ucraina ajunge vineri la Suceava

Un nou convoi cu ajutoare din Franţa pentru Ucraina ajunge vineri la Suceava

Potrivit autorităţilor, convoiul de ajutoare este organizat de ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe şi ministerul francez de Interne. Acesta este aşteptat să ajungă la Suceava vineri seara.

Vor fi donate serviciului de urgenţă ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi.

Este vorba despre şase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, şase ambulanţe 4x4 şi un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfăşurate pe teren.

Echipamentele de urgenţă oferite includ 36 km de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum şi peste 20.000 de raţii de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

Convoiul a plecat marţi din Franţa.

Vehiculele şi echipamentele au fost finanţate integral graţie contribuţiilor a peste 1.000 de autorităţi locale şi a aproximativ cincizeci de companii la fondurile Centrului de criză şi sprijin al ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe.

De la declanşarea conflictului, numai în domeniul securităţii civile, Franţa a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenţii de urgenţă precum şi 214 tone de echipamente.

Operaţiunea este desfăşurată în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici