Un nou deces provocat de virusul West Nile în România. Cele mai afectate judeţe

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în ultima săptămână s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile. Ultimul deces a fost înregistrat în Olt.

1264 afișări
Imaginea articolului Un nou deces provocat de virusul West Nile în România. Cele mai afectate judeţe

Un nou deces provocat din cauza virusului West Nile în România. Cele mai afectate judeţe

De la începutul lunii iunie şi până în prezent au fost înregistrate 64 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

De asemenea, s-au înregistrat şapte decese, în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Constanţa, Buzău, Iaşi, Vrancea şi Olt.

Ultimul caz de deces anunţat este din Olt.

Cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost în judeţele Călăraşi, Constanţa, Iaşi şi Tulcea, iar cele mai puţine în Botoşani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Suceava şi Satu Mare.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

 

Taguri:
west nile,
decese,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici