Un nou spaţiu destinat refugiaţilor la Gara de Nord din Bucureşti

Un nou spaţiu destinat refugiaţilor a fost amenajat la Gara de Nord din Bucureşti, a anunţat sâmbătă compania CFR SA.

613 afișări
Imaginea articolului Un nou spaţiu destinat refugiaţilor la Gara de Nord din Bucureşti

Un nou spaţiu destinat refugiaţilor la Gara de Nord din Bucureşti

Ca urmare numărului tot mai mare de refugiaţi, estimat să intre în România prin staţiile feroviare de frontieră atât cu Republica Moldova, dar şi cu Ucraina, personalul Regionalei CF Iaşi coordonează permanent buna desfăşurare a circulaţiei trenurilor pe relaţia Ungheni (staţie de frontieră cu Calea Ferată din Republica Moldova) - Cristeşti Jijia - Socola - Iaşi - Bucureşti Nord, a anunţat CFR SA.

De asemenea, pentru asigurarea transbordării refugiaţilor, care optează pentru transportul cu trenul de la Vadu Siret (staţie de frontieră a Căilor Ferate Ucrainiene UZ) până în staţia CF Vicşani (staţie de frontieră a CFR), personalul SRCF Iaşi a amenajat un peron provizoriu din dale de beton, în lungime de 150 de metri, în vederea asigurarea condiţiilor necesare de transbordare a călătorilor din trenurile ucrainiene, care sosesc pe liniile cu ecartament larg, în trenurile CFR Călători, care circulă pe linie cu ecartament normal.

CFR SA susţine că, pe raza Regionalei CF Iaşi, unde s-a înregistrat permanent, în ultima săptămână, un flux crescut de refugiaţi din Ucraina, toate acţiunile şi demersurile întreprinse de personalul feroviar din staţiile de frontieră sunt adaptate la cererile de trafic solicitate de reprezentanţii Căilor Ferate din Republica Moldova şi Ucraina, dar şi ale CFR Călători, singurul operator din România care transportă refugiaţii pe reţeaua naţională.

De asemenea, pe raza Regionalei CF Cluj, în staţiile de frontieră Halmeu şi Sighetu Marmaţiei, personalul feroviar asigură condiţiile necesare preluării şi îndrumării fluxului de refugiaţi la trenurile de călători, care merg fie spre Bucureşti, fie spre Ungaria.

La Gara de Nord, ca urmare a numărului mare de refugiaţi sosiţi în Capitală, a fost amenajat un nou spaţiu destinat special persoanelor refugiate, în holul caselor de bilete clasa a II-a.

Astfel, în acest moment, în Gara de Nord din Bucureşti sunt amenajate 3 spaţii destinate refugiaţilor, unde sunt asigurate, până la preluarea acestora de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, condiţiile necesare staţionării temporare – apă, ceaiuri, sucuri, fructe, produse alimentare calde şi reci, hrană pentru copii şi bebeluşi, produse de igienă, precum şi servicii de asistenţă socială şi medicală, asigurate de voluntari şi ONG-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici