Un nou traseu de Via Ferrata, în lungime de 350 de metri, a fost inaugurat în judeţul Bihor

Un nou traseu de Via Ferrata, în lungime de 350 de metri, din destinaţia turistică Pădurea Craiului, în comuna Roşia, a fost inaugurat în judeţul Bihor.

Urmărește
239 afișări
Imaginea articolului Un nou traseu de Via Ferrata, în lungime de 350 de metri, a fost inaugurat în judeţul Bihor

Sursa foto: Consiliul Judeţean Bihor

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Bihor, acesta este cel mai lung traseu de Via Ferrata din judeţ. Acesta este amenajat pe versantul drept din Cheile Lazurilor, din destinaţia turistică Pădurea Craiului, în comuna Roşia.

Traseul de Via Ferrata Cheile Lazurilor, cel de-al 10-lea astfel de obiectiv din judeţul Bihor, are o lungime totală de 350 m şi este compus din 285 m de traseu pentru căţărare, podul peste pârâu şi o porţiune denumită „linia vieţii”. Traseul este încadrat în clasa de dificultate B.

„Este unul dintre cele mai spectaculoase trasee, atât prin lungime, cât şi prin amplitudine, prin peisajul care este dezvăluit de punctele de belvedere şi, dacă ai norocul, poţi fi vizitat atunci când faci traseul de acvilele care îşi au cuibul pe Cheile Lazurilor. Traseul este conectat printr-un circuit turistic cu punct albastru cu celelalte obiective”, a precizat Viorel Lascu, speolog.

„Prin deschiderea acestui nou traseu de Via Ferrata, comuna noastră mai are un obiectiv turistic prin care punem în valoare frumuseţile zonei. Comuna Roşia are obiective turistice precum Peştera cu Cristale, încă un traseu de via ferrata şi mai multe trasee semnalizate de drumeţie. În cursul anului trecut am avut peste 100.000 de vizitatori”, a precizat Remus Moţiu, primarul comunei Roşia.

Proiectul a fost realizat de Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor (AMD Bihor), cu sprijinul Primăriei Roşia şi al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor. Valoarea totală a investiţiei a fost de 237.659 lei.

Acesta este al doilea traseu de Via Ferrata realizat de AMD Bihor în Pădurea Craiului. Primul a fost amenajat în Cheile Cuţilor, din comuna Roşia, pe o lungime de 270 de metri, cel mai spectaculos tronson fiind un pod indian de 33 de metri lungime, suspendat la o înălţime de 35 de metri, deasupra Văii Cuţilor.

Turiştii pasionaţi de aventură care ajung în judeţul Bihor au, în prezent, posibilitatea să se caţere pe 10 trasee de Via Ferrata cu grade de dificultate diferite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici