Un nou traseu montan, de peste 12 kilometri, inaugurat în judeţul Cluj

Un nou traseu montan, de peste 12 kilometri, va fi inaugurat sâmbătă în judeţul Cluj.

961 afișări
Imaginea articolului Un nou traseu montan, de peste 12 kilometri, inaugurat în judeţul Cluj

Un nou traseu montan, de peste 12 kilometri, inaugurat în judeţul Cluj

Sâmbătă, Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj anunţă inaugurarea traseului montan Ruseşti – Dâlboacă - Colţii Şoimului – Ruseşti.

În premieră pentru inaugurarea unui traseu turistic, salvamontiştii clujeni îi vor ghida pe întreg traseul pe toţi participanţii.

În lungime de circa 12,5 km şi cu o diferenţă de nivel de circa 700 m, noul traseu, de tip circuit, este unul complex, conţinând atât o porţiune din defileul Someşului Cald, cât şi o porţiune de platou şi creastă cu şase puncte de belvedere asupra Munţilor Gilăului. După ce a fost marcat, pe traseu au fost montaţi, în ultimele zile, stâlpi cu săgeţi indicatoare şi panouri informative.

„Parcurgerea traseului va începe în cătunul Ruseşti, comuna Mărişel, la ora 10.00, din zona troiţei. Grupul va merge în aval pe defileu, apoi va urca spre creastă şi spre platoul cu punctele de belvedere din comuna Râşca şi va coborî spre Ruseşti pe Dâmbul Lung. Durata estimată de parcurgere a traseului este de 4-5 ore”, transmite Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia funcţionează Serviciul Judeţean Salvamont.

Traseul este accesibil şi copiilor cu vârste începând de la 8-9 ani, cu experienţă în drumeţii, însoţiţi de adulţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
traseu,
montan,
salvamont

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici