Un ofiţer şi 9 agenţi de la Serviciul Rutier Botoşani, reţinuţi pentru luare de mită. Ce sume percepeau oamenii legii "pentru iertarea" şoferilor

Procurorii DNA au dispus reţinerea unui ofiţer şi a nouă agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Botoşani, într-un dosar în care aceştia sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Alţi şase agenţi au fost plasaţi sub control judiciar.

463 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer şi 9 agenţi de la Serviciul Rutier Botoşani, reţinuţi pentru luare de mită. Ce sume percepeau oamenii legii "pentru iertarea" şoferilor

Un ofiţer şi 9 agenţi de la Serviciul Rutier Botoşani, reţinuţi pentru luare de mită. Ce sume percepeau oamenii legii "pentru iertare"

Potrivit unui comunicat al DNA, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Este vorba de un ofiţer de poliţie, la data faptelor, în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botoşani, acuzat de luare de mită (două fapte din care una în formă continuată), abuz în serviciu (trei fapte), fals intelectual, uz de fals, în formă continuată, şi favorizare a făptuitorului.

De asemenea, nouă agenţi de poliţie sunt bănuiţi de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. A mai fost reţinută o persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de şase inculpaţi, toţi agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Rutier, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu.

Conform procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul IPJ Botoşani, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi şoferi opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

Procurorii susţin că, într-un context asemănător, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, ofiţerul de poliţie „ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect <punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice>, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză”.

Acesta ar fi urmărit în acest fel îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici